Historia

pics11

Lumi Savon Moottorikelkkailijat ry aloitti toimintansa Pisan Kelkkailijoina. Ensimmäinen kokoontuminen oli joulukuussa 1990 ja kokoontumisen tarkoituksena oli aloittaa järjestäytynyt moottorikelkkatoiminta Koillis-Savossa. Mukana oli väkeä Nilsiästä, Juankoskelta, Muuruvedeltä ja Säyneisistä. Ensimmäisenä tavoitteena oli saada kelkkaurat Pisanhovista Tahkolle, Juankoskelle, Ylä-Luostaan ja Muuruvedelle. Pisan kelkkailijat ry:n perustamiskokous pidettiin 13.3.1991.

Alusta alkaen tehtiin yhteistyötä paikallisten kuntien kanssa. Uria luvitettiin kuntien nimiin ja osa Koillis-Savon nykyisestä uraverkostosta onkin kerhon neuvottelemia uria.

Kerhon jäsenistön ja toiminta-alueen laajentuessa nimi muutettiin Lumi Savon Moottorikelkkailijat ry:ksi jotta se kuvaisi paremmin kerhoa. Nykyisin jäseniä on eniten Nilsiästä, Juankoskelta, Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Tahkolla lomailevien kelkkailijoiden ansiosta jäseniä on runsaasti myös muualta Suomesta.

Kerhon toimintaan oleellisesti kuuluvaa Safaria on ajettu vuodesta 1995 alkaen. Vaikka safari on jouduttu joskus pakkasten takia siirtämään niin ensimmäistä kertaa safari jäi ajamatta 2007, kun lumitilanne oli huonoin kautta aikain. Toivottavasti tulevina vuosina ajellaan paksuissa nietoksissa.